Flygande taxi

Om du bor i Stockholm så är chansen stor att du någon gång har åkt en uber. Det kan ha varit när du skulle iväg till flygplatsen och hade glömt att ringa en taxi, eller så kan det vara för att du hade varit på restaurang och inte ville gå ut i ösregnet för att leta efter en taxi. Vilken anledning du än hade så upptäckte du säkert snabbt hur skönt och smidigt det var att ta en uber. Men hur bra dem än må vara så kommer du aldrig att komma undan vissa problem, som de hemska köerna när du har bråttom till flyget. Men det här kanske inte kommer vara ett problem länge till, jag pratar om Uber Elevate framtidens flygande taxi. 

Uber vill erbjuda flyg ridesharing, så att en pilot och tre passagerare kan ta stadsresor på upp till 60 mil med en hastighet av upp till 180 km / h. Som liknar en bevingad helikopter och med fyra propeller, förenade Uber och Hyundai sig för att designa ett personligt luftfordon som kan starta och landa vertikalt.

Uber hoppas kunna driva kommersiella delningstjänster med flygturer fram till 2023. Det amerikanska företaget har redan samarbetat med flygplanstillverkare inklusive Bell Helicopter och Embraer för att utveckla sina egna flygplan och lanserade ett annat prototyp flyg på CES 2019.
Medans vi väntar i spänning på vad som kommer att hända i framtiden med flygande fordon så kan jag säga att en liten helikopter är inte så långt ifrån vad jag skrev om i ett tidigare inlägg om drönare, som ni kan läsa här för att få ett bättre grepp om hur teknologin fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *