Robotteknologin – hiss eller diss?

Idag har jag snöat in på det här med robotar. Jag har hittills varit lite skeptiskt mot det (troligen efter att som yngre läst iRobot novellerna och blivit vettskrämd), men det finns faktiskt guld att hitta i denna teknologi har jag insett. Läste bland annat den här artikeln som visar på hur bra teknologin kan bli ett stöd i vården. Hade faktiskt helt missat den här händelsen fram tills att en kollega på jobbet snackade om det på lunchen här om dagen.

Häftig kombo av nytta och nöje

Det jag gillar med den här artikeln är delvis att se hur även den äldre generationen kan uppskatta tekniken, men delvis så är det också ett bra exempel på när man har lyckats förena nytta med nöje på ett bra sätt. Kvinnan i artikeln, Ella, beskriver så fint hur hon har blivit både inspirerad och aktiverad av att ha ”Hobbit” på test i en månad. Med de förhinder man får i åldern, kanske mest fysiskt men även psykiskt, så skulle en robot kunna bli ett fint alternativt sällskap under de allra ensammaste timmarna tänker jag.

Tre andra coola robotar

Kikade vidare på tuben efter lite mer om just det här med hemma-robotar och hittade en frän video som beskriver lite olika varianter. Först är det en app-styrd robot byggd för hela familjer, sedan en robot-hund under kategorin ”interaktivt husdjur”. Föreställer mig det som ett riktigt häftigt alternativ för pälsdjursallergiker som ändå skulle uppskatta nöjet i att ha ett husdjur. Den tredje roboten är en liten kattliknande sak som påminner en hel del om tekniken bakom Siri i iPhone, fastän personifierad i form av en liten robot som stöttar på hemmaplan med olika sysslor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *