Vad kan du göra med 300 miljarder kronor?

Det här är en konstig rubrik för alla som inte har hållit sig uppkopplade när det gäller kändisnyheter, men det är faktiskt ganska logiskt. Jeff Bezos är en av världens rikaste människor, och nyligen valde han och hans fru MacKenzie Bezos att skilja sig, vilket kostade Jeff Bezos drygt 300 miljarder kronor. För att sätta det i perspektiv så är Sveriges rikaste person Stefan Persson värd 139 miljarder kronor, mindre än hälften av vad Bezos blev av med.

Nu, innan vi fortsätter med resten av artikeln så vill vi säga att vårdnadstvister och skilsmässor är ett seriöst ämne, och vi är absolut inte några advokater så vi har inte kunskapen att prata om det här ämnet. Därför kommer vi inte längre att göra det, resten av artikeln kommer vi istället skriva om några extremt dyra saker.

Världens dyraste dator

Just nu är världens dyraste dator som man kan köpa ”8Pack OrionX” vilket kostar ynka 260 000 kr. Det kanske låter som mycket men för 300 miljarder kan du köpa över 1.1 miljon sådana datorer.

Värdens dyraste bil

Nu går vi upp i priset lite till världens dyraste bil vilket är ”Bugatti La Voiture Noire” som kostar 110 miljoner kronor, mycket mer än vad vi antagligen kommer att tjäna under hela våra liv.

Världens dyraste båt

Eclipse är världens dyraste lyxyacht och kostar ofantliga 1,2 miljarder dollar, eller ungefär 10 miljarder kronor. Det här börjar komma upp i några sjuka summor pengar, men du kan fortfarande köpa 30 stycken av den här båten.

Världens dyraste hus

Visste ni att världens dyraste hus och världens dyraste båt kostar ungefär lika mycket? Om ni inte redan visste det så gör ni det nu. Det är nämligen så att världens dyraste hus ligger i Mumbai och heter Antilia. Dem här 37 000 kvadratmeterna på 37 våningar kan du få för cirka 1 miljard dollar, så ungefär samma som Eclipse. Huset har sex underjordiska parkeringsgarage, tre helikopterplattor, ett enormt spa och du behöver över 500 anställda för att ta hand om huset. Personligen skulle jag hellre välja huset än båten, speciellt nu när det är coronatider.

Efter att ha köpt allt det här så skulle du fortfarande ha kvar ungefär 280 miljarder kronor, vilket är tillräckligt för att köpa några av Sveriges största företag.

Om ni gillade våran artikel så får ni gärna dela den, och ni kan också skriva en kommentar om ni kommer på något annat ofantligt dyrt som ni skulle köpa för pengarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *