NiceTech

En blogg om Teknik och Elektronik

Ljusterapi
Teknologi

Ljusterapi: Ny teknik inom 2000-talets Hudvårdsbehandling

Ljusterapi är en hudvårdsbehandling som erbjuder betydande hudförnyelse. Det är en 100% naturlig metod, eftersom den utnyttjar det välgörande ljusspektrumet för att ge näring och föryngra hudcellerna. Det är en behandling som passar alla hudtyper och åldrar, både för unga aknebenägna hudar och för mer mogen hy som behöver intensiv anti-agingvård.

Vad är ljusterapi?

Ljusterapi är en prisbelönt naturlig behandling som drar fördel av det mest välgörande och terapeutiska ljusspektrumet för att leverera spektakulär hudföryngring, man behöver inte bara använda botox och dylikt, eftersom den orsakar 200 % snabbare cellförnyelse! Resultatet är omedelbart synligt, eftersom ansiktet omedelbart ser mer strålande ut. Ljusterapi är en behaglig anti-aging behandling, med betydande fördelar för aknebenägen hud, eftersom den effektivt bekämpar aknebakterier och ger slät, ren och frisk hud.

Hur fungerar ljusterapi?

Kontrollerad exponering för den synliga och infraröda delen av ljusspektrumet (400-760nm) har en terapeutisk effekt på huden. Huden absorberar ljusenergi och omvandlar den till cellenergi. Resultatet; Snabbare cellförnyelse, stimulering av fibroblaster, ökad elasticitet.

Vad erbjuder den?

Behandlingens resultat är mycket fördelaktigt. Kort sagt erbjuder ljusterapi detta enligt skönhetskliniken Estetic i Göteborg:

  • Vitalisering och utstrålning
  • Återfuktning och fasthet
  • Behandling av acneärr, rosacea, prickar och missfärgning
  • Jämna ut rynkor, påsar under ögonen
  • Eliminering av rodnad och inflammation
  • Minskning av vidgade porer

Ett ljus för alla behov

Led-ljusterapi kan bryta ner ljusspektrumet för att utnyttja det på bästa sätt enligt hudens specifika behov.

Rött ljus (620-630nm)

Den har anti-aging och antiinflammatoriska egenskaper samtidigt som den stimulerar fibroblaster att producera kollagen och elastin och minskar uppkomsten av rynkor.

Blått ljus (465-470nm)

Den neutraliserar akne propionibacterium och är mest lämplig för behandling av akne, rosacea, eksem och psoriasis. Det lugnar hudrodnad och inflammation och balanserar pH-nivåer.

Grönt ljus (515-525nm)

Det är det idealiska ljuset för att hantera missfärgning och hyperpigmentering, eftersom det kan reglera melaninproduktionen.

Gult ljus (565-590nm)

Den aktiverar celler och stimulerar produktionen av kollagen, slätar ut rynkor och vitaliserar huden. Det minskar också rodnad och rosacea och förbättrar avsevärt vaskuläriteten.

Lila ljus (400-420nm)

Den har en stark anti-aging effekt, föryngrar och stramar upp vävnaderna och stimulerar hudens fasthet samtidigt som den behandlar akne.

Vitt ljus (500-520nm)

Det påskyndar cellmetabolismen, vilket avsevärt förbättrar utseendet på åldrande hud. Dessutom kan den bryta ner ansamling av melanin och sönderdela pigmentfläckar.

Hur görs ljusterapi för ansiktet?

Efter att huden har rengjorts noggrant, aktiveras fototerapimasken med lämplig ljusfärg för din huds behov. Dina ögon skyddas med speciella glasögon under behandlingen. När behandlingen är klar tas LED-masken bort och ansiktet rengörs. Det kan även användas i syfte av andra behandlingar.

Hur länge håller resultaten?

Huden ser ljusare ut direkt efter behandlingen, men det tar cirka 6-8 sessioner för att nå maximal effekt. Resultaten kan vara från 6 månader till ett år utan biverkningar.

Ljusterapi

Om du är nyfiken på mer teknik om ljus och laser, läs denna artikel!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *