NiceTech

En blogg om Teknik och Elektronik

Teknologi

Hårprodukten som använder elektronisk teknik: Eyracure!

Idag ska vi prata om något som jag aldrig trott att jag skulle hänga mig åt… nämligen, hårprodukter! Är du trött på frissigt, torrt eller skadat hår? Har du, liksom jag, blivit förvånad över hur mycket tid och energi du behöver lägga på hårvård för att inte se ut som en igelkott? Är din dröm ett tjockt, glansigt och mjukt hår? Om svaret är ja, häng med, för jag har något riktigt spännande att berätta.

Detta kanske låter som något direkt ur en science fiction-roman, men har du hört talas om Eyracure, hårprodukten som använder elektronisk teknik? Jodå, du hörde rätt! Från smarta telefoner till smarta bilar, och nu även till smarta hårprodukter. Man kan säga att vi lever i en smart värld.

Eyracure använder UV-ljus

Vad är Eyracure?

Eyracure är en innovation inom hårvårdsindustrin som använder sig av högteknologisk biologi och elektronik för att reparera skadat hår. Eyracure består av en spray som du applicerar på håret. Denna spray innehåller tusentals biomolekyler, BioLAP-20, som binder sig till trasiga och kluvna disulfidbindningar i håret. Efter appliceringen aktiverar du dessa molekyler med UV-ljuset från en speciell hårborste. Denna process gör håret helt igen, och allt detta uppnås redan efter första behandlingen. Wow, eller hur? Det är som att ha en egen frisör i fickformat!

Hur fungerar Eyracure?

För att förstå hur Eyracure fungerar, behöver vi prata lite om hår. Hår består mestadels av keratin, som innehåller svavel som binder samman till andra svavelmolekyler och skapar tvärbindningar, kända som disulfidbindningar. Dessa bindningar påverkar hårets form och textur.

Om du har kluvna toppar eller ett hår som har förlorat sin glans, det är tecken på att dina disulfidbindningar är skadade. Dessa skador kan uppstå på grund av kemiskt eller mekaniskt slitage, som att bleka eller borsta håret för mycket.

Och här kommer Eyracure in i bilden. Denna smarta lilla produkt använder en teknik som kallas BioLAP-20. Denna teknik innebär att molekyler binds till de skadade disulfidbindningarna i håret och reparerar dem från insidan och ut. Med andra ord, Eyracure ger ditt hår en makeover från roten till toppen!

Personlig erfarenhet

Jag har själv provat Eyracure och märkte skillnaden redan efter första behandlingen. Det var som att få tillbaka mitt hår från yngre dagar. Det här är inte bara hårprodukter, det är nästan magi!

Så, om du har tröttnat på att pröva olika produkter för att få tjockare hår eller om du letar efter den bästa inpackningen för torrt hår, varför inte prova Eyracure? Om tekniken kan ta oss till Mars, då kan den säkert fixa ditt hår också.

Vanliga frågor:

1. Är Eyracure bra för torrt och slitet hår? Ja, absolut! Eyracure repararar och återställer hårets skadade bindningar vilket gör det mjukt och glansigt igen.

2. Är UV-ljuset i hårborsten farligt för huden och ögonen? Nej, UV-ljuset i hårborsten är ofarligt för hår, hud och ögon. Det har testats och godkänts av RISE, Sveriges forskningsinstitut.

3. Hur ofta ska jag använda Eyracure? Eftersom nya skador uppstår dagligen, rekommenderas det att du behandlar ditt hår med Eyracure ungefär var fjärde vecka.

4. Kan Eyracure användas för lockigt hår? Ja, Eyracure kan användas för alla hårtyper, inklusive lockigt hår.

5. Var kan jag köpa Eyracure? Eyracure och andra hårvårdsprodukter kan köpas online på flera olika hemsidor.